پشم سنگ

پشم سنگ:

پشم سنگ از خانواده عایق های معدنی است که از مواد طبیعی سنگ بازالت ساخته می شود. با این حال، عایق پشم سنگ به نوعی عایق گفته می شود که از سنگ ها و مواد معدنی واقعی ساخته می شود. همچنین با نام های عایق پشم سنگ، عایق پشم معدنی یا عایق پشم سرباره نیز شناخته میشود. پشم سنگ توانایی بسیار خوبی در جلوگیری از صدا و گرما دارد. عایق پشم سنگ معمولا در ساخت و ساز ساختمان، کارخانه های صنعتی و در کاربردهای خودرو استفاده می شود.

پشم معدنی یا پشم سنگ از مواد معدنی طبیعی یا مصنوعی ساخته می شود. برای ساخت عایق پشم سنگ، مواد معدنی و سایر مواد خام تا حدود 2910 درجه فارنهایت (حدود 1600 درجه سانتیگراد) در کوره گرم می شوند و جریان هوا یا بخار از طریق آن دمیده می شود. . تکنیک‌های پیشرفته‌تر تولید مبتنی بر چرخش سنگ مذاب با سرعت بالا در چرخ ریسندگی است که از جهاتی شبیه به روشی است که پنبه‌نباتی درست می‌شود. محصول نهایی توده ای از الیاف در هم تنیده بسیار ظریف است که با نشاسته به هم متصل شده اند. همچنین در حین تولید به روغن اضافه می شود تا تشکیل گرد و غبار را کاهش دهد.

ویژگی های بارز این عایق

عایق های پشم سنگ نزدیک به 44% عایق های مورد استفاده در صنایع و ساختمان های مختلف تشکیل شده است. کاربرد آنها در صنعت ساختمان، صنایع پالایشگاهی و پتروشیمی و سایر صنایعی است که با درجه حرارت بالا سروکار دارند. کوره ها، مجاری هوای گرم، خطوط لوله گاز شیمیایی، دودکش ها، مخازن نفت، دیگ های بخار و دیگ مذاب از دیگر کاربردهای متنوع عایق های پشم سنگ هستند. ضریب مقاومت حرارتی پشم سنگ تقریباً 8 برابر بتن غیر مسلح است. علاوه بر این، هزینه های پشم سنگ به طور قابل توجهی ارزانتر از پلیمرهای عایق یا ارگانیک است و جزو در دسترس ترین عایق ها در داخل کشور ما می باشند.

عملاً تمام عایقکاری های ساختمان را می توان با پشم سنگ انجام داد: دیوارها، سقف و کف. پشم سنگ نه تنها عایق حرارتی است، بلکه مزایای زیادی در مورد صدا و آتش نیز دارد.

بنابراین عایق پشم سنگ می تواند به عنوان محافظت در برابر آتش و عایق صدا نیز استفاده شود. علاوه بر این، پشم سنگ نیز یک محصول معدنی است در نتیجه پشم سنگ کاملاً در برابر کپک و پوسیدگی مصون است.

انواع پشم سنگ شامل:

این نوع عایق صوتی حرارتی بصورت پشم سنگ خام حلاجی شده تولید و به مصرف می رسد و از آن برای پر کردن فضاهای فاقد شکل هندسی منظم استفاده می شود.

این نوع عایق پشم سنگ بصورت رولی به بازار ارائه می شود و بسیار انعطاف پذیر می باشد. پشم سنگ لحافی در انواع مختلف بدون روکش و با روکش آلومینیومی و کاغذ کرافت تولید می شود و برای عایق کاری سقف ساختمان ها، سوله ها، دیوارها، سقف های کاذب، کانال های تهویه هوا و سطوح با انحنای کم استفاده می شود.

عایق پتویی پشم سنگ یک عایق حرارتی صوتی حیاتی برای صنایع به حساب می آید و عموما جهت عایق کاری ماشین آلات، تجهیزات صنعتی و لوله های با قطر بالا استفاده می شود. در این نوع عایق پشم سنگ از هیچ نوع عامل پیوندی استفاده نشده است.
این نوع عایق پشم سنگ یکی از پرکاربردترین محصولات پشم سنگ می باشد، زمینه های کاربردی بسیاری دارد و تقریبا در تمام صنایع از آن استفاده می شود. در صنعت ساختمان سازی در عایق کاری صوتی و حرارتی دیوار، کف و سقف کاربرد فراوانی دارد و صنایع کوره سازی، پالایشگاه ها و پتروشیمی ها از مصرف کننده گان عمده این محصول هستند. این محصول در دانسیته و ضخامت های مختلف تولید می شود.

همانطور که از نام آن پیداست، عایق لوله ای پشم سنگ برای عایق کاری لوله ها در تاسیسات ساختمانی و صنعتی کاربرد دارد. پشم سنگ لوله ای در قطر استاندارد لوله های موجود در بازار و در ضخامت های مختلف تولید می شود.

این محصولات پشم سنگ با پوشش خارجی یا بدون پوشش تولید می شوند. از ویژگیهای پشم سنگ می توان به نصب ساده، خنثی بودن با تمام مصالح مورد استفاده در ساختمان و صنعت، غیر سمی بودن، سازگاری با محیط زیست، مقاوم بودن در برابر آتش، ضریب هدایت حرارتی پایین، قدرت جذب بالای صوت، انتقال صدای کم، اشاره کرد.

عایق های پشم سنگ یا پشم معدنی نزدیک به 44% کل عایق های بکار رفته در صنایع مختلف و ساختمان ها را شامل می شوند.

عایق الاستومری چیست ؟

عایق الاستومری یکی از بهترین انواع عایق های حرارتی و برودتی است که از مواد سلول بسته و انعطاف پذیر پروپیلن، اتیلن و داین(EPDM) ساخته شده است. عایق الاستومری می تواند مناسب ترین گزینه برای انتخابی جایگزین بر عایق های سنتی باشد چرا که این عایق ها دوست دار محیط زیست هستند. عایق الاستومری از مواد غیرسمی تشکیل شده است و هیچگونه آسیبی را برای انسان و محیط زیست به همراه ندارد. علاوه بر آن قابلیت های فنی بالایی که در عایق الاستومری وجود دارد، استفاده از این عایق ها را در صنایع پتروشیمی و نفتی، صنایع خودروسازی و ... ممکن ساخته است. عایق الاستومری مقامت بسیار بالایی در برابر برودت، حرارت، گردو غبار و مهم تر از همه رطوبت دارد.

دلایل استفاده از عایق الاستومری

یکی از اساسی ترین دلیل های که باید از عایق الاستومری استفاده کرد این است عایق الاستومری از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کند.عایق الاستومریی دارای ضخامت های متفاوتی است ولی ضخامت معمول آن 3 سانتی متر است.به دلیل اینکه عایق الاستومری از فوم پلی یورتان ساخته‌شده است، و چون فوم پلی یورتان از سلول های بسته تشکیل شده است، در برابر حرارت و صدا عایق است.به دلیل وجود همین ویژگی ها در صنعت های مختلف مثل ساختمان سازیی از آن استفاده می‌شود. در ادامه به مهم ترین دلیل استفاده از عایق الاستومریی یعنی صرفه جویی در مصرف انرژی می‌پردازیم.

  • مقاومت در برابر نفوذ بخار آب

این عایق ها مقاومت بالایی در برابر نفود بخار آب دارند. مقاوت در برابر نفوذ بخار آب که با ((Mu (μ نشان داده می شود، عملکرد مناسب یک عایق را نشان می دهد. این مزیت زمانی قابل توجه تر است که عایق در محیطی پایین تر از دمای محیط مورد استفاده قرار گیرد. در این حالت بخار آب برای رسیدن به تعادل سعی در نفوذ ب داخل عایق را دارد. چون هدایت گرمایی آب حدود 16 برابر بیشتر از عایق است, نفوذ آب می تواند سبب کاهش کارایی عایق شود. علاوه بر این نفوذ آب بداخل عایق سبب خوردگی لوله ها در زیر عایق می شود که منجر به آسیب لوله ها در دراز مدت می شود.

  • رسانایی گرمایی

جریان گرما , در شرایط استاتیک , از سطح مواد همگن عبور می نماید. رسانای گرمایی نشان دهنده ی قابلیت انتقال گرما مصالح است . میزان λ کمتر برای عایق های گرما ی بهتر است . مقایسه رسانای گرمایی مصالح مختلف :

آلمینیوم = λ200
آب λ = 0.58
چوب λ = 0.12
عایق الاستومری λ = 0.033

مزایا عایق الاستومری

‏کاربرد عایق الاستومری

انواع مختلف این عایقها به شرح زیر هستند

این عایق الاستومری که با پروتکت بلک روکش شده نوعی عایق حرارتی منعطف است که ساختاری غیر متخلخل دارد. این عایق دارای مقاومت بالایی در برابر بخار آب, رطوبت و آلودگی می باشد و برای ایزوله سازی مکان هایی که سطح رطوبت و آلودگی در آنها بالاست و همچنین عایق کاری سیستم های تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد.

نصب عایق های سنتی علاوه بر ایجاد آلرژی های تنفسی و پوستی, پروسه ای زمان بر در صنعت ساخت و ساز می باشد. بدین منظور برای سهولت عایق کاری و بالا بردن سرعت انجام پروژه های ساختمانی امروزه از عایق های الاستومری پشت چسب دار استفاده می شود. استفاده از این عایق ها نه تنها باعث صرفه جویی در وقت شده بلکه هزینه های عایق کاری را نیز کاهش می دهد.

یکی از انواع عایق های الاستومری عایق رولی یا ورقه ایست که در ضخامت های مختلف با توجه به مکان مورد نظر و شرایط آب و هوایی مورد استفاده قرار میگیرد. این عایق با قابلیت نصب آسان قابل استفاده در فضاهای داخلی و خارجی ساختمان است و ویژگی های منحصر به فرد آن باعث شده این عایق در مقایسه با عایق های سنتی مورد استفاده بیشتری قرار گیرد. این عایق ها جایگزین مناسبی برای پشم شیشه می باشند و با ساختار سلول بسته خود مانع اتلاف انرژی و حرارت در ساختمان شده و طول عمر تاسیسات را نیز بالا می برند. این نوع عایق الاستومری دارای انواع مختلفی است که به شرح زیر هستند :

  • عایق الاستومری رولی ساده

عایق های الاستومری رولی ساده وزن بسیار سبکی دارد و مقاومت آن در برابر رشد قارچ ها و باکتری, مواد شیمیایی, گرد و غبار و رطوبت بسیار بالا می باشد. نصب و نگهداری آن بسیار آسان است و برای عایق کاری سیستم های تهویه مطبوع در فضاهای بسته استفاده می شود. برای نصب این عایق از نوعی چسب مخصوص و برای پوشش دادن درزهای ایجاد شده, از درزگیر مخصوص این عایق ها استفاده می شود.

  • عایق الاستومری رولی روکش دار و بدون روکش

به دلیل شرایط متغیر آب و هوایی برای عایق کاری تاسیسات ساختمانی باید از عایق هایی استفاده شود که مقاومت بالایی در برابر تغییرات جوی و اشعه UV داشته باشند. از عایق های الاستومری بدون روکش میتوان در محیط های داخلی ساختمان استفاده نمود اما برای فضاهای خارج از آن, عایق های رولی روکش دار باید استفاده شوند. عایق های الاستومری روکش شده با آلومینیوم نمونه ای از عایق های مقاوم در برابر شرایط ناپایدار جوی است که قابل استفاده در ایزوله سازی مخازن, سیستم های گرمایشی, لوله های گرم و سرد و سیستم های تبرید می باشد. عایق های روکش شده با آلومینیوم به دو صورت ساده و پشت چسب دار به بازار عرضه می شوند.

  • عایق الاستومری رولی شانه تخم مرغی

عایق های الاستومری رولی شانه تخم مرغی اصولا به عنوان عایق صوتی مورد استفاده قرار می گیرد و به دلیل دارا بودن ساختار سلولی و سطح متخلخل, به میزان قابل توجهی از میزان سر و صدا می کاهد و نقش مهمی در کاهش آلودگی صوتی دارد. عایق شانه تخم مرغی در دو نوع ساده یا موجدار و به دو صورت بدون چسب یا چسب دار تولید می شود و مقاومت آن در برابر جذب آب, حرارت, مواد شیمیایی و آسیب دیدگی بسیار بالا می باشد.

شرکت صنعت پانل